četvrtak, 8. studenoga 2018.

DAS gesunde PLUS krema za njegu i zaštitu kože s panthenolomDanas ću pisati o vrlo pristupačnoj univerzalnoj kremici koju bi svako kućanstvo trebalo imati. Radi se o DM-ovoj marki DAS gesunde PLUS kremi s panthenolom. 

Ovo je jedna zbilja super krema, a vrlo jeftina (čini mi se da joj je cijena 20-ak Kn za 75 ml) i ono najbitnije, gotovo savršena zamjena za Bepanthen. Kažem "gotovo" jer zapravo nije potpuna zamjena, a i sastav im je različit, iako imaju nekih sličnosti (voda, lanolin, panthenol...). Bepanthen je ipak puno bolji u delikatnijim stvarima tipa brzinsko zacjeljivanje opekotine ili pelenski osip (nama jedino Bepanthen "riješi" osip u doslovno nekoliko sati od nanošenja). Međutim, za ispucanu i suhu kožu, ova krema je majka! Meni doslovno preporodi suhe ruke i više mi nema bolje kreme za ruke od ove. Okej, u normalnim okolnostima kad mi koža nije TOLIKO suha, još uvijek mi je najbolja L'Occitaneova Karite krema za ruke.     
Svakako, u kući obavezno uvijek imam Bepanthen mast i ona mi je melem za sve - od opekotina, osipa, pelenskog osipa, crvenila dječjih obraščića, ali otprije nekoliko mjeseci kada sam otkrila ovaj DM-ov hit (hvala jednoj mami koja mi ju je preporučila na facebook stranici bloga!), DAS gesunde PLUS krema s panthenolom je obavezan dio moje kućne kozmetičke apoteke. 


Krema je pakirana u tubu i ima zaštitu koja se probije poklopcem. Kako sam već napisala, u pakiranju ima 75 ml. 


Krema je bijele boje i guste teksture, a iako se na prvu doima da će se teško upiti, zapravo se upija prekrasno i ostavlja kožu nahranjenom dugo. Kada je namažem na ruke, imam takav jedan predivan osjećaj olakšanja da je to čudo! U sebi sadrži 7% panthenola i zbilja je melem za suhu kožu. Ovu kremu osim odraslih, mogu koristiti i bebe i djeca. Osim osipa, ublažava i sunčane opekotine (srećom, nisam taj dio imala potrebe testirati!).  Sastav:
 (Nema umjetnih mirisa i boja, ali sadrži lanolin pa stoga nije CF.)


Za ovu vrlo povoljnu, a savršeno kvalitetnu kremu imate 100% moju preporuku! 
Jeste isprobali?
Dojmovi?! 
Pišite mi!


2 komentara:

  1. Nisam je probala, ali svakako hocu. Treba mi takva nekakva kremica!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo ti definitivno treba i za tebe i za djecu, a cijena je smiješno niska... <3

      Izbriši