petak, 27. svibnja 2016.

Nivea Sun Protect&Moisture i Protect&Refresh


Prije nekoliko tjedana od Nivee sam dobila lijepi paket za ljeto (detaljnije o tome sam pisala ovdje - KLIK) i sada, na početku ljeta, najbolje je vrijeme da vam napišem nekoliko rečenica o njihovim novim losionima za sunčanje. Dobila sam jedan iz linije Protect&Moisture i dva iz linije Protect&Refresh.
NIVEA SUN Protect&Moisture (SPF 30)

 

"NIVEA SUN Protect & Moisture hidratantni losion za sunčanje sadrži uravnoteženi sustav UVA i UVB filtera za zaštitu zdravlja vaše kože. NIVEA SUN hidratantni losion štiti od opekotina i preranog starenja kože te umanjuje rizik od alergija izazvanih suncem. Vodootporan je. Njegujuća formula koja sadrži koži srodan hidramin dubinski i dugotrajno hidratizira kožu. Podnošljivost za kožu dermatološki dokazana.
Nova vodootporna formula NIVEA Sun Protect & Moisture linije jača prirodnu zaštitnu barijeru kože, pruža dugotrajnu i dubinsku hidrataciju te sadrži visokoučinkovite UVA i UVB filtre. Hidratantni sastojci pantenol i glicerin smiruju nadraženu kožu, štite ju i održavaju razinu hidratacije koja je koži potrebna za vrijeme boravka na suncu." 

Ovaj losion me se najviše dojmio baš zbog te svoje bogate i kremaste teksture. Često se dogodi da su losioni i kreme za sunčanje teže mazivi, znaju mi biti dosta suhi i ljepljivi i to mi se nikako ne sviđa. Zato sam se baš razveselila kada sam vidjela ovu kremastu teksturu jer uvijek tražim nešto kremasto i njegujuće. 
Protect&Moisture ima četiri raspoloživa zaštitna faktora, a to su: SPF: 15, 20, 30 i 50+.
Ovaj moj losion ima faktor 30, što znači da je to visoka razina zaštite za kožu slabo prilagođenu sunčanju. Vodootporan je, a tekstura mu je kao neki kremasti grčki jogurt. Eto, to mi je najslikovitiji opis. :D Jako lijepo se upija, a opet je vlažan i hranjiv i najbitnije - ne ostavlja mi onaj neugodan film na koži. Miriše predivno, totalno je plaža miris i baš je pravi ljetni losion za sunčanje.
Moram priznati da me se sastav nije dojmio. Ali tako je nažalost s većinom kozmetike namijenjene sunčanju.

Preporučena cijena je:
MPC (200 ml): 65,00 kn (SPF 15)
MPC (200 ml): 82,90 kn (SPF 20)
MPC (200 ml): 91,90 kn (SPF 30)
MPC (200 ml): 104,90 kn (SPF 50+)


 Sastav
NIVEA SUN Protect&Refresh (SPF 20 i 30)

Koliko vidim, Protect&Refresh losioni još nisu u našim trgovinama, a iz ove linije mogu se pronaći samo osvježavajući sprej i maglica. Ukoliko ipak jesu na policama, molim neka me netko ispravi! Dakle, dobila sam dva Protect&Refresh losiona za sunčanje s faktorima 20 i 30. Radi se o vrlo laganim i nemasnim losionima koji se odlično razmazuju i vrlo brzo upijaju, a u međuvremenu ostavljaju baš osvježavajuć osjećaj na koži. Oni također imaju četiri razine zaštite SPF: 15, 20, 30 i 50+, a ja sam dobila SPF 20 i 30. U teksturi nema neke značajne razlike, gotovo su identični, međutim, sastavom se malčice razlikuju. Također, SPF 20 je (o)srednja razina zaštite, dok je SPF 30 visoka. 
Saznam li kad stižu u trgovine i kakve su im cijene, ažurirati ću post.


Sastav SPF 20


Sastav SPF 30Jeste li koristili Nivea Sun proizvode?
Ako jeste - koje?

2 komentara:

  1. Nisam isprobala niti jedan, ali me zanima protect & refresh maglica. Definitvno namjeravam isprobati

    OdgovoriIzbriši