nedjelja, 23. lipnja 2013.

AVENE very high protection spray

Ovaj (produženi) vikend sam u Splitu i kako i priliči ljetnom ugođaju, kupam se, sunčam, jedem sladoled i lubenicu, vegetiram na ležaljci, izlazim vani i sl. Sve same ljetne radosti! :)
Zato ću vam danas pisati o Avene spreju za sunčanje sa zaštitnim faktorom 50.
(Koji je jučer bio na turneji od ACI marine i Zvončaca u Splitu do Strožanca i hotela Lav u Podstrani, a zamalo je završio i u Trogiru, ali nije jer je već pao mrak kad sam krenila tamo pa nije bilo potrebe za zaštitom od sunca. Uh, vikendi mi lete, lete!)

Avene u ACI marini, iza njega Split


Ovo je sprej za tijelo s vrlo visokom zaštitom od UVA i UVB sunčanih zraka koji je namijenjen osjetljivoj i alergijama sklonoj koži. Hipoalergen je i nekomedogen. 
Naravno, isto tako je i vodootporan.
Moja koža je normalna, nije ni suha ni masna, ali nekoliko puta u životu sam imala urtikariju (alergijska reakcija koju bih najčešće dobila usljed velikih stresnih situacija u životu) i neke reakcije tipa crvenilo i svrbež, na određene proizvode koji su u sebi sadržavali puno umjetnih tvari i zbog toga volim na sebe stavljati proizvode koji u sebi ne sadrže parabene i ostalu ekipu koja ide s njima.
Nedavno je kolegica Zmaj s Brloga pisala o kremama sa zaštitom i njen post me pomalo razbistrio.
Odlučila sam ove godine koristiti Avene sprej kao zaštitu jer ima vrlo malo štetnih sastojaka u sebi (ljudi, pazite se, kreme s faktorima su vrlo često teški otrovi - neću pisati o tome jer se ne smatram kompetentnom za to, ali dajte se informirajte, googlajte i čuvajte se!).

Ovaj sprej preporuča i "Skin cancer foundation international".

Sprej dolazi u čvrstoj plastičnoj bočici s pumpicom na vrhu za lakše nanošenje.
Otvor je zaštićen prozirnom folijom.



Uputstva

Sastav

Jedan sprej pumpicom

Jako se lijepo razmazuje, a trag koji ostavlja za sobom je onaj klasični feeling nakon što se namažete većinom krema za sunčanje - masnjikav. Ali brzo se to upije. Miris je ok i nije neugodan.

Cijena

Avene se sunča

Gušterica se sunča


I za kraj vam ostavljam smijanje...
"Fotosešn" koji se zove "ono kad poziraš, a gigantski val te zalije od glave do pete"
;)




Potpuno mokra i u šoku - naravno, pozitivnom. :)

Idem sad ponovo na kupanjac - ovaj put je u pitanju popodnevno vegetiranje na ležaljkama u mom omiljenom coctail baru Baramundi u Podstrani... :*

Kako vam se svidio post?
Koje kreme koristite za sunčanje?


32 komentara:

  1. Joj, lijepi Split najdraži! Sol na ranu trljaš, svi vi na moru koji živite, tak sam ljubomorna. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tanja, ne živim ja više doli nažalost i jaaaaaaako mi fali moj Grad... :( Iako, lipo je meni i u Zagrebu, al nima Splita do Splita! ;) :D

      Izbriši
  2. Nadam se da cu imati prilike da dodjem u Split. Ko god se odatle vratio, bio je pun predivnih utisaka :)!
    Ti si pravi hedonista :D!
    Dopada mi se ovaj proizvod, ja inace bezim od sunca, uvek sam umotana i ispod suncobrana, smeta mi mnogo. Po ovome sto sam procitala deluje kao lepo resenje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moraš doć u Split OBAVEZNO! :D
      Ma ja ti isto nisam tip od sunca i baš zato koristim faktor 50+ čak i u hladu. Odličan je ovaj sprej!

      Izbriši
  3. super fotke, super si se i provela vidim :D
    a mogla si svratit kad si išla u trogit :P
    od ovih zadnjih fotki si trebala složit gift, bilo bi ludo ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se uvik i svugdi dobro provedem, to mi je čak ponekad i fascinantno! :D A priko Kaštela ću drugi put jer je sad sve bilo leteći. Joj, ja san ti totalno neuka i ne znan slagat sličice... Al obećajen da ću naučit jer mi je to prezakon! :D

      Izbriši
  4. Aaaaa,moreeee,kupanje...ja se za koji dan vracam dole i jedva se cekam bucnut:)
    Bas ti je lijepo,uzivas...lezaljke,cocktail bar,to je godisnji!
    Ja od kremica koristim Nivea protect&bronze,Vichy,Hawaiian Tropic,Lerbolario marmeladu...uvjek mi je puna torba pa dragi grinta da sta nosim toliko toga...A sta cu kad se volim trackat kremicama!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme ja bih taaaako volila da mogu koristit tu marmeladu, al nekako mi se čini da nema smisla jer sam presvijetla, a ne želim na silu tamnit. Al marmelada me mami i mami! :D

      Izbriši
  5. Joj, tko će dočekat 1.8. da se i ja malo bućnem u moru :( Super fotke i slatka suknjica :D Ako dobro vidim na sastavu, ovaj sprej nema alkohol za razliku od većine drugih sprejeva koji ga najčešće imaju, npr. Niveini sprejevi, što je odlično! Kad se približi 1.8., bacit ću pogled na ovaj sprej :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Brzo će 01.08.! :D Vrime leti!
      Toplo ti preporučam ovaj sprej, odličan je!

      Izbriši
  6. Ah divno moreee! Jos si i gustera slikala! Obozavam ih. VOlela bih ovo da probam, sad si me zaintrigirala. Pogledacu kakva je cena kod nas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. More je zakon, Split je još veći zakon! ;)
      Cijena je malo viša nego po drogerijama, ali s obzirom na kvalitetu sastojaka ovog spreja, po meni se isplati.

      Izbriši
  7. MOOOOOOOOOOOREEEEEEE! Ma samo ću reći blago tebi draga Lenka! <3 ja od ovih slika mora ništa dalje ne vidim pročitat :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahaha legendo! ;) Ljetne radosti vladaju! ;)

      Izbriši
  8. Zavidim ti! Pravis mi zazubice,ne mogu docekati more :))))) Uzivaj :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Joooj, kako ti zavidim:))))

    I ja bih u Split ponovo :))

    A što se tiće Avene, fenomenalan proizvod :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. <3 Split <3
      Avene mi je zakon, zakon! Prezadovoljna sam! :D

      Izbriši
  10. Recenzija o mooooooooooooooru :D hocu i ja da se bucneeeeem :(((

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajde, ajde, bućnit ćeš se i ti! ;) :*

      Izbriši
    2. Lenka, kod mene je danas 15 stepeni :( ne zeliiiiiiiiim ovo!
      http://www.totalprosports.com/wp-content/uploads/2012/11/crying-oklahoma-state-player-sports-crying-gifs.gif

      Izbriši
    3. Ajme, taman sam došla u Zagreb, vamo je isto zahladilo... :/
      Zakon je videić! :D

      Izbriši
  11. Fino te zalilo bome :D A ja zadnjih dana idem nesto kasno na kupanje pa preskacem kreme za suncanje, ali moram ovih dana obavezno kupit nesto da imam za ostatak ljeta :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moraš se mazat, nemoj zabušavat u Dubrovniku! :D

      Izbriši
    2. Ma dje ti je sunce u sedam ura :D a kupit cu nesto kad se vratim dole, znam da moram, vec sam pocela dobivat boju i to mi se ne svidja

      Izbriši
    3. Ma to ti uvatiš boje i priko dana, a ne samo na kupanju! Pazi se pazi i čuvaj bjelinu! ;)

      Izbriši
  12. Hahahaha baš te zaliooooo :D Nisam isprobala taj sprej, ali hej, ne mozes pogrijesit s Aveneom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zalilo me vrhunski! :D Sprej mi je odličan, znam da si ti veliki ljubitelj Avenea, sigurno će ti se svidit.

      Izbriši
  13. prelepo je to moreeeeeeeeeeeee

    OdgovoriIzbriši